aA
088 0100 900
Pagina voorlezen
Nieuws24 december 2020

Nu ook dermatologische zorg bij DC Klinieken Almere

Mensen uit Almere en omgeving die kampen met huidproblemen, kunnen nu binnen een week terecht bij een dermatoloog van DC Klinieken Almere. Dat kan voor alle mogelijke dermatologische klachten en huidproblemen. Maar zeker bij verdachte plekjes geldt: laat corona zo’n bezoek aan de dermatoloog niet verhinderen.

 

Het is een conclusie die dermatoloog Niek Bennen veel zorgen baart. In 2020 zijn kwaadaardige moedervlekken maar liefst 25 procent minder vaak gediagnosticeerd. Ogenschijnlijk goed nieuws, maar dat ís het niet, zegt Bennen. “Het is natuurlijk niet zo dat die kwaadaardige moedervlekken ineens beduidend veel minder voorkomen. Maar door corona stellen mensen hun bezoek aan een arts liever uit, waardoor bijvoorbeeld een melanoom minder vaak kan worden vastgesteld. Deze uitgestelde zorg is riskant. Zeker bij huidkanker is een vroege diagnose zeer belangrijk. Mijn oproep is dan ook om in deze coronatijd niet te blijven rondlopen met huidproblemen, maar een bezoek te brengen aan je huisarts.”

 

Steeds vaker komt Bennen in zijn praktijk voorlopers van huidkanker tegen. “Denk aan wondjes die niet genezen of steeds terugkeren. Of aan veranderende plekjes op de huid. Ga met dit soort veranderende huidplekjes naar de huisarts om ze te laten beoordelen. Het is belangrijk er in zulke gevallen vroeg bij te zijn, want voorstadia van huidkanker zijn relatief eenvoudig te behandelen, bijvoorbeeld door de plekjes te bevriezen of door een speciale crème.”

Dermatologie in de volle breedte

En dan het goede nieuws, want wie inderdaad een verwijzing krijgt van zijn huisarts, kan nu ook terecht bij de dermatologen van DC Klinieken Almere. “DC Klinieken biedt al langer dermatologie aan in Amsterdam, Voorschoten, Den Haag en Groningen,” zegt Bennen, “Almere is dus de vijfde DC-locatie met dermatologische zorg.” In de praktijk betekent dit dat patiënten voor alle mogelijke huidproblemen in Almere terechtkunnen. Niet alleen voor de genoemde (voorlopers van) huidkanker, maar ook voor onder meer acne, eczeem, psoriasis en allergiegerelateerde klachten. “Kortom, we bieden dermatologie in de volle breedte.”

 

Korte wachtlijsten

De samenwerking met allergologen is een van de opvallende pluspunten van DC Klinieken. “We hebben op de andere locaties bijvoorbeeld een gecombineerd spreekuur van een dermatoloog en een allergoloog. Het is ons streven om in 2021 zo’n samenwerking ook in Almere op te zetten, zodat patiënten nóg beter worden geholpen, op één locatie en op één dag.” Voorlopig is dat nog toekomstmuziek. Waar patiënten nu al wél op kunnen rekenen, zijn om te beginnen de korte wachtlijsten. “Wie zich met een verwijzing bij ons meldt, kan binnen een week terecht bij een van onze dermatologen”, zegt Bennen.

 

Regie over huidproblemen

Bij DC Klinieken zijn patiënten daarnaast verzekerd van kwalitatief hoogwaardige zorg, die op een belangrijk punt afwijkt van de zorg die ziekenhuizen bieden. “In het ziekenhuis ziet iemand voor hetzelfde probleem regelmatig verschillende artsen. Bij ons maar één. Dat is wel zo vertrouwd en persoonlijk. Zo’n persoonlijke benadering is nodig, want veel huidziekten zijn sociaal invaliderend, hebben veel invloed op iemands leven. Iemand met ernstige psoriasis kan bijvoorbeeld moeite hebben met sporten of werken. Er gaat meer verdriet en schaamte schuil achter huidziekten dan veel mensen denken. Dan is een organisatie als DC Klinieken, die genoeg tijd en aandacht geeft, voor zo’n patiënt erg welkom. Wij leren patiënten in alle rust om regie te krijgen over hun huidproblemen, in plaats van dat die problemen hun leven blijven beheersen.”


Terug naar top arrow_upward
close