Blog19 augustus 2021

“Mijn leidinggevende geeft me alle ruimte om mijn droom na te jagen”

Een baas die hoopt dat je over een paar jaar niet meer voor het bedrijf werkt. Het zal je maar gezegd worden. Dit overkwam Eva Opperman, werkzaam bij DC Klinieken Den Haag. Gelukkig bedoelde die baas het heel anders dan het wellicht lijkt.

 

Daar zat ze dan, op 12 maart van dit jaar. Met Carlie Spruijt – de andere helft van het muzikale cabaretduo Spruijt en Opperman – zat Eva Opperman bij het veelbekeken RTL-programma Koffietijd lekker te babbelen over haar loopbaan. Alsof dat nog niet genoeg promotie was, meldden zich na afloop van de uitzending drie geïnteresseerde radiostations. Kortom, haar cabaretcarrière zat enorm in de lift. En toen kwam corona op het liftknopje drukken naar een verdieping lager. Maar waar dit voor heel veel artiesten stress (of erger) betekent, zijn de zorgen voor Eva beduidend minder. Ze vertelt hoe dit zit: “Omdat ik nog niet kon leven van een artiestenbaan alleen, heb ik een jaar geleden gesolliciteerd bij DC Klinieken Den Haag. Heel bijzonder: zonder enige medische achtergrond ben ik daar aangenomen als zorgondersteuner. Ik ben nog nooit zo blij geweest met een baan naast mijn carriѐre.”

Werk-cabaret-balans

Mooi verhaal, maar wat heeft dit met zorgen te maken? Eigenlijk alles, want volgens Eva heeft haar werkgever er vanaf dag 1 voor gezorgd dat zij balans kon aanbrengen tussen haar artiestenbestaan en haar werk bij DC Klinieken. “Ik heb meteen open kaart gespeeld bij mijn leidinggevende. Theater staat bij mij op de eerste plaats en het kan best voorkomen dat ik in een week zoveel optredens heb dat ik niet kan werken. Daar ging ze heel relaxed mee om. Ze gaf me alle ruimte om mijn droom na te jagen. Zei letterlijk: we gaan het gewoon regelen voor je. Sterker nog, ze zei dat ze hoopte dat ik hier over een paar jaar niet meer zou werken, zo erg gunde ze me een succesvolle carrière.” Natuurlijk is dit geen vrijbrief voor Eva om te doen wat ze wil. In weken waarin ze minder hoeft op te treden, werkt ze dan ook wat meer uren. Maar dit voorbeeld geeft goed aan hoe DC Klinieken meedenkt over werk én privé.

Wist je dat…

het duo Spruijt en Opperman voor de Dag van de Zorg (12 mei 2021) speciaal voor onze medewerkers een lied heeft geschreven. In dit lied worden alle medewerkers van DC Klinieken bedankt voor hun inzet. Bekijk hier de verkorte versie van dit mooie lied.

 

Benieuwd naar het muzikale cabaretduo? Bekijk de website www.spruijtenopperman.nl.

Terug naar boven