aA
Pagina voorlezen
Blog25 oktober 2021

Locatiemanager Michel Yakoub over pijnzorg bij DC Klinieken Lairesse

Kom je maar niet af van die nare hoofdpijn, nekpijn, schouderpijn of rugpijn? Wanneer je deze of andere pijnsoorten met grote regelmaat ervaart, dan weet je dat ze van grote invloed zijn op je dagelijkse leven. Vaak lijkt het erop dat pijnklachten lastig te behandelen zijn. Michel Yakoub, locatiemanager van onze vestiging DC Klinieken Lairesse, legt uit hoe DC Klinieken met ervaren specialisten én persoonlijke aandacht voor de patiënt het echte verschil weet te maken in de behandeling van pijn.

 

“In tegenstelling tot veel ziekenhuizen en andere klinieken, besteden wij ontzettend veel individuele aandacht aan de patiënt,” vertelt Michel. “Vaak lopen patiënten al jaren rond met pijn en hebben ze nog steeds geen manier gevonden om met de pijn om te gaan. Bij DC Klinieken ligt dat anders. Patiënten kunnen snel bij ons terecht dankzij de korte wachttijden die wij hanteren. Ook vinden we het belangrijk dat onze patiënten altijd dezelfde zorgverleners zien. En omdat het bezoeken van een kliniek erg spannend kan zijn, streven we er altijd naar om het fijne huiskamergevoel te creëren.”

 

 

Zeer ervaren neurologen en pijnartsen
Michel: “Wij durven met trots te zeggen dat onze neurologen en pijnartsen tot de beste artsen van Nederland behoren. Met een verwijzing van de huisarts kan de patiënt bij ons in de kliniek terecht en krijgt hij of zij een intakegesprek met één van onze neurologen of pijnartsen. De specialist voert een lichamelijk onderzoek uit en stelt aan de hand daarvan vast of er aanvullend onderzoek nodig is. Vervolgens wordt er gekeken of eventuele medicatie en bepaalde lichaamsoefeningen nodig zijn, of dat een doorverwijzing naar bijvoorbeeld de fysiotherapeut beter is. Bij aanvullende onderzoeken werken we onder meer met bloedonderzoek, MRI-scans, röntgenfoto’s en echo’s. Op basis van de informatie die daaruit voorkomt, wordt de juiste behandeling opgesteld met als doel de patiënt minder pijn te laten ervaren of om de pijn draaglijker te maken.”

 

Hoofdpijncentrum
DC Klinieken Lairesse staat bekend als het hoofdpijncentrum in de regio. De neurologen en pijnartsen die hier werken, hebben naast enorm veel verstand van migraine en spanningshoofdpijn, ook aanzienlijke kennis van hoofdpijn in de breedste zin van het woord. “Zij zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied,” licht Michel toe. “De samenwerking tussen onze neurologen en pijnartsen is erg belangrijk. Patiënten geven aan dat ze de eenvoud in deze opzet als zeer prettig ervaren. Toegang tot een snel behandeltraject door de juiste zorgverleners bevindt zich immers allemaal onder één dak. Evenals onze eigen apotheek. Wel zo makkelijk!” Deze waardering zien we terug in de reviews: patiënten beoordeelden ons dit jaar met een 9,2 op zorgkaart Nederland. We zijn hier uiteraard bijzonder trots op!

 

Daadkrachtige aanpak
Een daadkrachtige en snelle aanpak van pijn, waarbij jij als mens centraal staat. Dát is de kracht van pijnzorg bij DC Klinieken. Klopt Michel zelf ook bij zijn eigen collega’s aan als hij met pijnklachten te maken zou krijgen? “Absoluut,” aldus Michel. “Ik weet dat onze artsen echt ontzettend goed zijn. Ze zijn bekend in het wereldje en ze weten precies wat wel en niet kan. Ook zijn ze niet bang om patiënten door te verwijzen. Ja, ik zou zo mijn hele familie naar deze specialisten sturen!”

Terug naar boven