Blog30 maart 2021

De zon schijnt! 3 tips voor een mooie en gezonde huid

Het is eindelijk lekker weer, heerlijk! Maar ook hoog tijd om wat extra aandacht te besteden aan je huid. Want hoe zorg je nu écht goed voor dat belangrijke orgaan? In deze blog geven we je 3 praktische tips.

 

1. Voorkom uitdroging van je huid

Protect the skin you’re in. Bescherm je eigen huid goed, want het is een belangrijke beschermlaag tegen de buitenwereld. Daarnaast is de huid een zintuig, en heeft hij een cruciale rol bij het regelen van je lichaamstemperatuur en het op peil houden van je vochthuishouding. Een goed advies is dan ook: laat je huid niet uitdrogen. Uitdrogen kan bijvoorbeeld gebeuren als je elke dag zeepproducten onder de douche gebruikt. Wissel die eens af met een doucheolieproduct, zou ik dan zeggen. En als je een droge huid hebt, smeer die dan in met een goede, huidverzorgende crème.

2. Stop met roken

Gezond eten, meer bewegen, zorgen voor een vitale huid: veel mensen zijn bezig met een gezonde lifestyle. Wat daar niet bij hoort, is roken. Stoppen met roken betekent ook winst voor je huid. Je huid doorbloedt beter wanneer je niet rookt, en dat geeft je huid een gezondere kleur. Ook krijg je minder rimpels, vooral rond de mond.

3. De zon wordt krachtiger, zorg ervoor dat je niet verbrandt

Niet verbranden klinkt als een cliché, maar vergis je niet: een op de vijf Nederlanders krijgt vroeg of laat te maken met huidkanker, of een voorloper daarvan. Dat kun je maar beter voorkomen, en dat kan door niet te verbranden. Hoe je dat doet, maakt in feite niet uit. De tips tegen verbranding zijn vast wel bekend: vermijd de zon tussen 12 en 14 uur, gebruik goede zonnebrandcrème, draag kleding die tegen de zon beschermt, draag een hoed of pet of ga onder een parasol zitten. Nogmaals, het gaat er niet om hoe je je precies beschermt tegen te veel zon, áls je dat maar doet…

Terug naar boven