Blog8 mei 2023

Botoxbehandelingen helpen pijnpatiënt met migraine: “Ik kan weer naar verjaardagen en feestjes gaan”

Het leven van Rita Lisson bestond vroeger vooral uit dingen die ze niét kon. Migraineklachten beperkten haar enorm. De botoxbehandelingen die ze kreeg van haar pijnarts in DC Klinieken Maastricht boden uitkomst. “Nu geniet ik gewoon meer van alles.”

 

Migraine. Rita Lisson stond ermee op en ging ermee naar bed. Op maar liefst 16 dagen in de maand. Hoe ondraaglijk de pijn soms ook was, toch ging ze steeds maar door. “Ik voelde me enorm beroerd, maar als je altijd maar op bed gaat liggen, heb je helemaal geen leven meer.” Jarenlang leefde ze zo. Natuurlijk zocht ze hulp, maar voor de medicatie die ze in het ziekenhuis kreeg bleek ze allergisch te zijn. Op een gegeven moment, nu zo’n vier jaar geleden, ging het echt niet meer, was Rita’s accu vrijwel leeg.

Botoxinjecties bij migraine

Op dat moment was ze toevallig onder behandeling bij een pijnarts van DC Klinieken Maastricht, voor een hernia. Hij zag aan Rita dat er wat mis was. “Ik had continu hoofdpijn, was dood- en doodmoe. De pijnarts nam de tijd om naar me te luisteren. Het was geen riedeltje dat hij afstak, maar hij wilde me echt helpen, samen met mij een oplossing vinden.” Een eventuele injectie in de buurt van de hersenstam zou erg risicovol zijn. Toch, zo vertelde de pijnarts, was er iets nieuws mogelijk op het gebied van migrainebehandelingen: botox. “Ik kende dat eigenlijk alleen van cosmetische toepassingen, maar volgens hem zouden botoxinjecties ook bij migraine goed kunnen helpen.”

 

Klachten enorm verminderd

Sinds dat gesprek krijgt Rita vier keer per jaar 31 injecties. “Boven op mijn hoofd, in mijn voorhoofd, achter mijn oren en in m’n nek.” Veel belangrijker: werken ze ook? “Ik heb nooit gedacht dat botox zo goed zou helpen. Mijn migraineklachten zijn enorm verminderd. Ter illustratie, ik heb nu soms maar eens per maand last van migraine, en dan ook nog eens minder heftig dan vroeger.” Rita is blij en tevreden, maar zij is niet de enige. “Het was leuk om te zien dat de pijnarts en het personeel van DC Klinieken net zo blij waren als ik met de resultaten van de botoxbehandeling. Ze leven echt mee. En dat is wat mij betreft onderscheidend aan DC Klinieken. Het personeel is zo attent, lief en meedenkend. Ze nemen altijd de tijd voor me. Daarbij is de pijnarts zelf een heel lieve man, kundig en met een goed oor voor zijn patiënten. Als er ooit al iemand ontevreden over hem is, ligt dat aan die patiënt, niet aan de arts.”

 

De botoxbehandelingen hebben Rita een heel nieuw leven gegeven. “Ik geniet gewoon meer. Ik kan nu weer wandelen en naar verjaardagen en feestjes gaan. Toen mijn kinderen jong waren, kon ik hun tafeltenniswedstrijden niet bezoeken, die geluiden waren te veel voor me. Zoiets zou nu weer prima kunnen. Het is allemaal veel beter dan vroeger.”

Terug naar boven