Blog8 mei 2023

Aandacht voor pijnpatiënten bij DC Klinieken: “De eerste rouwkaart die ik kreeg, was van deze pijnspecialist”

Pijn die zo ondragelijk is dat de kwaliteit van leven ernstig wordt aangetast. Bij Hein Dressen was dit het geval. Bij DC Klinieken vond hij niet alleen een pijnspecialist die zijn klachten naar tevredenheid kan behandelen, maar die hem ook een luisterend oor biedt. Meer dan dat zelfs.

 

“Pijnspecialist Dakheel is mijn redding geweest, hij heeft zelfs mijn leven verlengd.” Pijnpatiënt Hein Dressen kan het niet anders beschrijven dan zo. We moeten ruim zes jaar terug in de tijd om uit te vinden hoe dit zo gekomen is. Hein neemt ons mee in de heftige pijnen die hij toen had. “Op verschillende plekken in mijn rug had ik ondragelijke pijn. Naar later bleek door slijtage, artrose, verzakkingen, noem maar op. In het ziekenhuis ben ik er lang voor behandeld. Ik ben zelfs naar België geweest om te onderzoeken of een operatie mogelijk was. Op een gegeven moment waren ze er op het punt dat geen enkele chirurg mij verder zou kunnen helpen.”

Cruciale beslissing

Heins huisarts besloot om hem door te sturen naar DC Klinieken. Een cruciale beslissing, want bij DC Klinieken Maastricht kwam Hein in handen van pijnspecialist Raad Dakheel. “Ik had wel eens van DC Klinieken gehoord, maar had destijds geen idee dat ze er ook een pijnpoli hadden. Dakheel begon al snel met behandelen en de pijn kwam daardoor onder controle.” Dat wil zeggen, tot anderhalf jaar geleden. Toen kreeg Hein een enorme terugslag. “Ik kon alleen maar op bed liggen, helemaal niets lukte door die pijn. Ook had ik last van uitval van mijn linkerbeen. Van lieverlee ging ik van wandelstok naar rollator, en van rollator naar rolstoel. De pijn werd steeds erger. Op een gegeven moment was het zelfs zo dat ik niet meer verder wilde leven.”

 

Meevechten

Toen Raad Dakheel dat laatste ter ore kwam, schrok hij hevig. “Ik zag zelfs tranen in zijn ogen,” zegt Hein, “dat had hij niet van mij verwacht. Hij beurde me op met de mededeling dat hij iets nieuws wilde proberen, alleen zou ik wel met hem moeten meevechten.” Dat nieuwe was een behandeling met onder meer injecties, in combinatie met morfinepleisters en -pillen. Deze behandeling sloeg aan en Hein kon weer verder. “Vandaar dat ik zeg dat dokter Dakheel mijn leven heeft verlengd. Het hoefde van mij namelijk echt niet meer.”

 

Lieve en zorgzame assistentes

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Hein erg enthousiast is over DC Klinieken in het algemeen, en pijnspecialist Dakheel in het bijzonder. Hij illustreert dat met nog een voorbeeld. “Een tijd terug is mijn man overleden, mijn steun en toeverlaat. De eerste rouwkaart die ik kreeg, was van dokter Dakheel en zijn assistenten. Dat raakte me enorm. Ook later waren ze erg meelevend, dan vroegen ze elke keer hoe het met me ging. Al die lieve en zorgzame assistentes, van wie ik graag Sara met name wil noemen. Overigens bevalt DC Klinieken me verder ook goed. Je bent heel snel aan de beurt, er is geen wachttijd en alle onderzoeken worden efficiënt uitgevoerd. Dat maakt dat ik eigenlijk met plezier naar DC Klinieken kom.”

Terug naar boven