Blog8 november 2021

“Aan hoofdpijn is meer te doen dan je denkt”

Afgelopen zomer heette DC Klinieken weer een nieuwe specialist welkom. Neuroloog Jan Pieter ter Bruggen gaat in Breda zijn jarenlange expertise inzetten voor onder meer patiënten met hoofdpijn. Een interview met een enthousiaste specialist.

 

Hij is opgeleid in Groningen en Tilburg en gepromoveerd in Nijmegen. Heeft jarenlang als neuroloog gewerkt in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. En heeft veel (co-)assistenten opgeleid. Het cv van neuroloog Jan Pieter ter Bruggen is bepaald indrukwekkend te noemen. Momenteel werkt hij in ieder geval elke dinsdag en donderdag als neuroloog bij DC Klinieken Breda. Hij brengt daar niet alleen zijn jarenlange ervaring mee, maar zeker ook zijn enthousiasme. Want over zijn vakgebied kan hij maar niet uitgepraat raken. “Er zijn tal van soorten hoofd- en aangezichtspijn. Bovendien staan de ontwikkelingen op behandelgebied niet stil. Denk aan infuustherapie bij chronische migraine en botulinebehandelingen. In veel gevallen is hoofdpijn behandelbaar. Anders gezegd, aan hoofdpijn is vaak meer te doen dan je misschien denkt. Het is mooi om op die manier patiënten te helpen.”

 

Hoofdpijncentrum

 

Zijn doel is in Breda een hoofdpijncentrum te starten. “Patiënten kunnen ons bezoeken voor diagnose én behandeling, uiteraard wel met een verwijzing van hun huisarts.” Al die patiënten mogen zich in de vertrouwde handen van een ervaren neuroloog weten. Maar er is nóg een voordeel. “Migraine kan ondraaglijk veel last geven. Elders moeten patiënten soms wel drie maanden of langer wachten voordat ze hiermee bij een specialist terechtkunnen. Dat is bij DC Klinieken Breda wel anders. Op dit moment kunnen mensen al binnen een week op bezoek komen.” Ter Bruggen zelf voelt zich alvast thuis bij DC Klinieken. “Ik doe nu wat ik als neuroloog het liefste doe, patiënten met hoofdpijn helpen. Echt wat voor ze betekenen. Samen met mijn collega’s in Breda wil ik de afdeling neurologie de komende tijd naar een hoger plan tillen.”

Terug naar boven