aA
Pagina voorlezen
Contact & FAQ

Great Place to Work

Logo van het Great Place to Work certificaat geldig in 2022 tot 2023

Het was september 2018. In het Franse Lapeyrouse boog het management van DC Klinieken zich onder meer over de strategie voor de komende jaren. Kort voor vertrek naar Frankrijk liet de operationeel directeur van DC Klinieken, Anneke Snelder, zich ontvallen: “Ik wil de prijzenkast van DC Klinieken vullen. We hebben de afgelopen jaren zo hard gewerkt en dit bedrijf opgebouwd tot wat het nu is. Het lijkt mij een mooi moment om in het jubileumjaar ons succes te verzilveren”. Deze uitspraak heeft tijdens de strategiedagen geresulteerd in dit project, dat als doel heeft ‘Beste werkgever in de zorg’ te worden. Het liefst al in 2020, het jaar waarin we 25 jaar bestaan.

 

Hiermee begon onze zoektocht naar een geschikte partner om ons te ondersteunen. Great Place To Work bleek een geschikte match. De persoonlijke aandacht en de opsplitsing tussen kwantitatieve en kwalitatieve resultaten sprak ons zeer aan.

 

Na een medewerkersonderzoek en analyse van organisatiecultuur zijn wij in 2019 voor het eerst Great Place to Work gecertificeerd! In dat jaar zijn wij tevens genomineerd voor Best Workplaces 2020. Dit zijn de tien beste bedrijven binnen Great Place to Work.

 

Inmiddels hebben we nog veel meer mooie titels aan het rijtje mogen toevoegen:

 

  • Great Place to Work 2019, 2020, 2021, 2022
  • Best Workplaces 2020 (plek 9) en 2021 (plek 7)
  • Europe’s Best Workplaces 2021 (plek 13)
Great Place to Work over DC Klinieken

“Wij geloven in goed werkgeverschap, dat levert namelijk goed werknemerschap op. Betrokkenheid en een ‘eigenwinkelgevoel’ staan bij ons voorop. Zo krijgen onze medewerkers de tijd om aandacht en zorg te geven aan de patiënten.”

Annemarie van Esveld, HR-manager DC Klinieken

Trust Index

De Trust Index geeft inzicht in de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen jouw organisatie én biedt gerichte aanknopingspunten om de interne cultuur te verbeteren. Het medewerkersonderzoek is gebaseerd op de vijf waarden uit het universele Great Place To Work-model: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap.

 

De medewerkers van DC Klinieken scoren het hoogst op de onderlinge verbondenheid en plezier. Onder andere de stelling ‘Wanneer je hier komt werken, wordt ervoor gezorgd dat je je snel welkom voelt’ scoort 92%.

 

  • Een score van 94% voor de stelling ‘Eerlijke behandeling van mensen ongeacht persoonskenmerken’
  • Een score van 84% voor de stelling ‘Een gevoel van trots om voor deze organisatie te werken en het imago van de organisatie’
  • Een score van 88% voor de stelling ‘Het werken in een leuke werkomgeving en gastvrijheid bij het ontvangen van nieuwe medewerkers’
  • Een score van 86% voor de stelling ‘Verbondenheid tussen collega’s onderling, iedereen kan zichzelf zijn en mensen helpen elkaar’

Culture Audit

Nadat de Trust Index in september was afgerond, heeft de projectgroep in de maand oktober al onze locaties bezocht voor de Culture Audit. Daarbij bespraken we met elkaar 10 (!) thema’s. De locaties die zijn bezocht zijn: Groningen, Almere, Alkmaar, Amsterdam (2 locaties), Rotterdam, Schiedam, Den Haag, Voorschoten, Maastricht, Roermond, Breda en Dokkum.

 

Maar liefst 215 collega’s hebben op deze manier actief bijgedragen aan deze Culture Audit (45% van ons personeel). De projectgroep heeft hiervoor bijna 2.000 kilometer afgelegd. Dit komt overeen met een autorit van Voorschoten naar Kiev.

 

De bijeenkomsten met onze collega’s waren inspirerend, enthousiasmerend en hier en daar zeker ook confronterend. Ieders openheid hebben we erg gewaardeerd. De sfeer van die bijeenkomsten en de woorden van de collega’s hebben we zoveel mogelijk in deze Culture Audit verwerkt.

Terug naar boven