Ziekenhuis Sionsberg in Dokkum werd na een faillissement gedeeltelijk overgenomen door DC Klinieken. Anesthesioloog-pijnspecialist Ryan Plein maakte de overgang van dichtbij mee. “Ik ben echt trots op wat we met zijn allen hebben opgebouwd.”

Ryan: “Ik ben altijd van mening geweest dat een pijnpoli een meerwaarde kan zijn voor het optimaliseren van het pijnbeleid voor mensen met langdurig bestaande pijnklachten. Dat bewijs levert DC Klinieken nu in Dokkum. Het succes schuilt in mijn ogen in het feit dat alles is gericht op klanttevredenheid. De behoefte van patiënten staat centraal. Waar je in een regulier ziekenhuis nog wel eens stuit op bureaucratie, draait het bij DC Klinieken om flexibiliteit. We proberen mee te bewegen met onze patiënten. Dat wordt enorm gewaardeerd en levert vervolgens weer goede mond-tot-mondreclame op voor onze kliniek.”

“Het voelt voor mij echt als onze kliniek”

“Ik zeg bewust ónze kliniek, want zo voelt het voor mij. We doen het echt samen. Wat ik daarbij bijzonder vind, is dat er eigenlijk geen sprake is van hiërarchie. Natuurlijk is er een directie en hebben we managers, maar als het gaat om het verbeteren van onze diensten hebben verpleegkundigen en secretaressen gelijke inbreng. Ik vind dat een heel prettige werksfeer. We willen vooruit met zijn allen. Samen werken we aan het ideale recept voor onze patiënten. Dat recept is nooit af, maar je merkt wel dat het steeds beter wordt.”

“Wat mij aanspreekt in het vak van pijnarts is dat het én heel afwisselend werk is én een heel dankbaar beroep. Iedereen die pijn heeft, wil daar zo snel mogelijk vanaf. Bij ons komen mensen die al minimaal drie maanden pijnklachten hebben: rugpijn, hernia, zenuwpijn, clusterhoofdpijn. Het pluspunt van onze pijnpoli is dat we snel bereikbaar zijn, korte wachttijden hebben en dat onze zorg laagdrempelig is. Als je moet wachten tot je terecht kunt in een ziekenhuis terwijl er een snel en kwalitatief vergelijkbaar alternatief is, lijkt mij de keuze snel gemaakt.”

Innovatief denken

“Niet alleen voor patiënten, maar ook voor personeel wil DC Klinieken het verschil maken. Er wordt veel geïnvesteerd in persoonlijke groei op het gebied van kennis en apparatuur. Er is vrijheid om innovatief te denken, mits het veilig is en in het belang van een patiënt. Daarnaast is sprake van kruisbestuiving doordat er in de kliniek artsen samenkomen uit verschillende ziekenhuizen. Je leert van elkaars ervaringen. Dat stelt mij in staat om mijzelf te verbeteren en mijn werk daar waar nodig aan te passen.”

“Persoonlijke groei, innovatief denken en kruisbestuiving; daarin maakt DC voor mij een verschil”

“Ik werk zelf drie dagen per week in ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten en draai twee dagen per week pijnpoli in de kliniek. Het is een combinatie die ik iedereen kan aanraden. Klinieken worden nog wel eens weggezet als ‘commercieel’, maar ik geloof écht dat ze een meerwaarde hebben voor de zorg. De klantgerichte manier van denken, zorgt ervoor dat elke patiënt telt. Ook de moeilijke gevallen. Wij investeren naast behandeling ook veel tijd aan de juiste begeleiding. Daarmee ontzorgen we de eerstelijnszorg.”

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures?

Stel de job alert in en blijf op de hoogte van alle nieuwe & relevante vacatures voor jou!