aA
Pagina voorlezen
Contact & FAQ

Kinderarts-allergoloog Aline Sprikkelman

Als kinderarts-allergoloog ziet Aline Sprikkelman kinderen van 0 tot 18 jaar met een verdenking op een allergische aandoening. Naast haar reguliere baan bij het Universitair Medisch Centrum Groningen doet zij dit één dag per week bij DC Klinieken. “Echt een lichtpuntje in mijn werkweek.”

 

Aline: “Werken bij DC Klinieken betekent voor mij terug naar mijn ambacht. In het UMCG heb ik diverse nevenactiviteiten, bijvoorbeeld op wetenschappelijk en onderwijsgebied. Dat vind ik enorm leuk, maar het is ook heerlijk om op vrijdag bij DC Klinieken het werk te kunnen doen waarom ik ooit voor dit vak heb gekozen. Volledige focus op een patiënt en diens ouders. Een poli draaien zonder dat er continu aan je wordt getrokken. De rust die hier heerst, vind ik erg prettig.”

“Werken bij DC Klinieken betekent voor mij terug naar mijn ambacht”

Kneiterleuk

“In zijn algemeenheid is werken met kinderen kneiterleuk. Ze zijn direct en onbevangen, daardoor heb ik altijd een hoop lol in mijn werk. Wat me daarnaast aanspreekt in het vak kinderarts, is dat je de hele context van een patiënt moet bekijken. De mogelijke aandoening heeft bijvoorbeeld ook impact op de thuis- of schoolsituatie of op de groei en ontwikkeling van een kind. Je kijkt dus veel breder dan bij een volwassene.”

 

“In het UMCG behandelen we alleen patiënten met een complexe zorgvraag, de zogenaamde derde- en vierdelijnszorg. Om ook de toenemende vraag naar tweedelijnszorg te bedienen, word ik één dag per week gedetacheerd bij DC Klinieken. De kleinschaligheid en de korte lijnen zijn een voordeel voor zowel mijzelf als voor de patiënten en hun ouders. Als er aanvullend onderzoek moet worden gedaan, zoals huidpriktesten of een longfunctie, dan kan dat meteen. Omdat we letterlijk naast elkaar zitten, kan ik direct overleggen met een van onze dermatologen en de patiënt ook direct door hen laten mede beoordelen. Dat is voor patiënten en hun ouders erg prettig, want ze hoeven daarvoor geen nieuwe afspraak te maken.”

Enorme drive

“Het klinkt misschien gek uit de mond van iemand die slechts één dag per week komt werken, maar het DC-team voelt voor mij als familie. Er is een enorme drive en enthousiasme om servicegericht te werken. Hoe zorgen we ervoor dat wij het goed voor elkaar hebben voor onze patiënten? Iedereen kan daarover meepraten. Als wij als artsen denken dat we baat hebben bij een multidisciplinair spreekuur, dan wordt dat geregeld. Ik heb het gevoel dat ik mede aan het roer sta en voel me enorm betrokken.”

 

“Werken bij het UMCG én DC Klinieken vormt voor mij een mooie combinatie. Een dergelijke constructie kan ik iedereen van harte aanbevelen. Ik kom nieuwe mensen tegen, die weer ervaringen meenemen vanuit andere ziekenhuizen en klinieken. Dat houdt me fris en scherp. Daarbij is de kleinschaligheid van DC Klinieken een grote pre. Er wordt alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat ik het maximale uit mijn werk kan halen. Dat voelt voor mij als een warm bad.”

“Het DC-team voelt voor mij als familie”

Terug naar boven