Coronavirus

Coronavirus – weer reguliere zorg bij DC Klinieken

Uiteraard volgen wij als zorgaanbieder de ontwikkelingen rond het coronavirus (COVID-19) op de voet. Wij volgen het beleid van het RIVM en daarnaast hebben we vaak contact met onze brancheorganisatie ZKN. Wat betekent dit alles voor onze zorg? Dat wij inmiddels weer de patiëntenzorg verlenen die u als huisarts of specialist van ons gewend was. Zoals altijd staat daarbij de veiligheid en gezondheid van patiënten en onze eigen medewerkers centraal. Vanwege het coronavirus gelden enkele aanvullende maatregelen. In dit bericht leest u meer daarover.

De reguliere zorg van DC Klinieken – de zorg die u dus van ons gewend was – kan gelukkig weer plaatsvinden. Uiteraard hebben we vanwege het coronavirus in al onze klinieken aanvullende maatregelen genomen om uw patiënten veilig welkom te heten. Een niet-uitputtend overzicht van deze maatregelen:

  • Hygiënemaatregelen volgens RIVM-beleid
  • Een aangepaste inrichting van wachtkamers (met bijvoorbeeld anderhalve meter ruimte tussen stoelen)
  • Duidelijke looproutes door de kliniek
  • Triage op COVID-19-klachten
  • Spreekuren en intakes zo veel mogelijk telefonisch of via beeldbellen
  • Een eventuele begeleider van een patiënten buiten of in de auto laten wachten

Informatie voor uw patiënten
Om uw patiënten verder te informeren over de zorg die wij nu aanbieden, hebben we een aantal veelgestelde vragen beantwoord.

We begrijpen dat deze bijzondere en complexe situatie mogelijk andere vragen oproept. Voor meer informatie kunt u daarom contact opnemen met ons Service- en Informatiecentrum via 088 0100 900.