Budgetpolis

Steeds meer verzekeringsmaatschappijen bieden zogenaamde ‘budgetpolissen’ aan. En steeds meer mensen kiezen voor dit type verzekering vanwege de lage kosten. Maar een waarschuwing is op z’n plaats. Met een budgetpolis kunt u voor uw behandeling niet bij alle zorginstellingen terecht. Uw verzekeraar bepaalt in grote mate waar u behandeld kunt worden.

DC Klinieken en de budgetpolis

Kiest u toch liever voor een andere zorginstelling, dan kan het zijn dat u zelf (een deel van) de kosten moet betalen. Maar als u voor DC Klinieken kiest als u een budgetpolis heeft, dan wordt de geleverde zorg gewoon vergoed. Uiteraard hangt dit wel af van de precieze inhoud van uw polis. Controleer vooraf dus goed of alle behandelingen bij DC Klinieken voor u volledig vergoed worden. Bij uw verzekeringsmaatschappij kunt u nagaan wat vanuit uw polis wordt vergoed.

Eigen risico

Welk type verzekeringspolis u ook heeft, iedereen heeft te maken met een zogenaamde eigen bijdrage/eigen risico. Dit betekent dat minimaal de eerste €385,- aan zorgkosten voor eigen rekening zijn (uitgezonderd verloskundige echo’s en kindercardiologie).