Uitbreiding zorgaanbod DC Klinieken Groningen

Sinds oktober 2018 is het zorgaanbod van DC Klinieken Groningen uitgebreid met maag- en darmonderzoeken en pijnbehandelingen. Dit betekent voor patiënten uit de regio ook voor deze specialismen een alternatief met korte wachtlijsten.

Maag- en darmonderzoeken
“DC Klinieken is de grootste private aanbieder van maag- en darmonderzoeken”, zegt Anneke Snelder, directeur DC Klinieken. “De organisatie heeft veel expertise binnen dit specialisme opgebouwd, inclusief Groningen biedt DC Klinieken op acht locaties deze onderzoeken aan. Daarnaast willen wij op korte termijn ook meedoen aan het Bevolkingsonderzoek Darmkanker, alle overige centra voldoen trouwens al aan de criteria hiervoor.”

Pijnbehandelingen
Het pijncentrum biedt een uniek behandeltraject. Vorig jaar is DC Klinieken met een pilot gestart op de locatie in Rotterdam, wat tot zeer positieve uitkomsten heeft geleid. Snelder: “Tijdens dit traject kijken wij samen met de patiënt naar de oorzaak van de pijn, in plaats van dat we alleen symptomen bestrijden. Pijn kan verschillende oorzaken hebben, zoals psychosociale problemen. Door een multidisciplinaire aanpak – naast een anesthesioloog-pijnspecialist ook een psycholoog en fysiotherapeut – worden onze patiënten veel effectiever geholpen.

” Snelder: “In de regio zien wij voor maag- en darmonderzoeken wachtlijsten tot wel 10 weken en voor pijnbehandelingen enkele maanden. Dat vinden wij onacceptabel. Ook voor de nieuwe specialismen realiseren wij korte wachtlijsten, ons streven is om patiënten binnen twee weken te behandelen.”