• Behandeling
  • Praktische informatie
  • Vergoeding

Huidverjonging

Wat houdt huidverjonging in?

Al uw huid diepe en oppervlakkige rimpels heeft, onrustig is of vaal of grauw eruit ziet, kan een huidverjonging uitkomst bieden. Een huidverjonging is een behandeling op basis van lasertechniek. Door middel van een CO2-laser worden rimpels en lijntjes verwijderd in de gezichtshuid. Met deze behandeltechniek wordt op een gecontroleerde wijze de oppervlakkige huidlaag verjongd. Na de behandeling is de huid gladder, soepeler, minder vochtarm en beter van teint.

Geen verwijzing nodig

Huidverjonging valt onder niet-verzekerde zorg. Dit betekent dat u zelf de behandeling moet betalen en geen verwijzing nodig heeft. U kunt ons direct bellen voor een afspraak.

Het spreekuur

Voor de behandeling vindt een intake gesprek plaats met de laserspecialist dat 35,- euro* kost. Aan de hand hiervan wordt in overleg met u een passend behandelplan opgesteld. *Deze 35,- euro worden verrekend met de eerste behandeling. Tijdens dit gesprek krijgt u uitgebreid de gelegenheid om uw wensen kenbaar te maken en vragen te stellen. U krijgt een eerlijk advies en een zo volledig mogelijk beeld van de behandeling en de periode erna. Deze informatie wordt bovendien op schrift gesteld in de vorm van een behandelovereenkomst en instructies voor de voor- en nazorg.

De laserspecialist bepaalt tijdens dit eerste gesprek of en welke behandeling voor u geschikt is. Verder wordt gekeken of uw verwachtingen overeenstemmen met de resultaten van de huidverjonging.

De behandeling

In de oppervlakkige huidlagen bevinden zich rimpels en ouderdomsvlekken. Het infrarode licht uit de CO2 Laser wordt door het vocht in de huid geabsorbeerd. Hierdoor verdampt het behandelde huidlaagje. Wat overblijft is vergelijkbaar met een oppervlakkige vervelling.

Lijntjes en rimpels zijn afgevlakt en daardoor minder zichtbaar, ouderdomsvlekken zijn meestal compleet verdwenen. Indien nodig kan de arts een tweede of zelfs derde flinterdun laagje laten verdampen. Dat geeft de huid een strakker aanzien. Na de behandeling kunt u meteen naar huis.

Huidverjonging

Afspraak maken

Voor een rimpelbehandeling kunt u altijd een afspraak maken. Voor het maken van een afspraak hebt u geen verwijzing nodig. U kunt ons direct bellen voor een afspraak: 088 0100 900. Kijk hier voor onze telefonische bereikbaarheid.

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie.

Belangrijk

  • Meteen na de ingreep wordt het behandelde gebied dun ingesmeerd met een speciale zalf. Deze zalf voorkomt infecties en houdt tevens het vochtgehalte in de huid op peil. De roodheid en zwelling van de huid verdwijnt geleidelijk.
  • U krijgt instructies mee voor de nazorg en het hervatten van uw dagelijkse werkzaamheden.

Huidverjonging

Hebt u vragen over vergoedingen van zorg binnen DC Klinieken, kijk dan op de website onder vergoedingen. Of neem contact op met de financiële administratie via het telefoonnummer 088 0100 937 of mail naar debiteuren@dcklinieken.nl.

Tarieven

Klik hier voor de prijslijst huidbehandelingen.