• Behandeling
  • Praktische informatie
  • Vergoeding

Littekencorrectie

Wat is een littekencorrectie?

Soms blijft er na een wond een litteken over, door een verstoord genezingsproces. Een litteken bestaat uit littekenweefsel, ook wel bindweefsel genoemd. Sommige wonden kunnen een rood en verheven litteken geven. Dit zijn voornamelijk diepere wonden zoals brandwonden, operatiewonden of bijtwonden. Het operatief verwijderen van het litteken is dan meestal de beste oplossing.

Verwijzing

Een littekencorrectie kan (deels) door uw zorgverzekeraar worden vergoed, dit verschilt per verzekeraars en zorgpakket. Indien u verzekerd bent voor deze behandeling, dienen wij een aanvraag voor u in voor vergoeding van de kosten. Als u niet verzekerd bent voor deze behandeling, kunt u ook een afspraak bij ons maken.

Het spreekuur

Het eerste gesprek bij de plastisch chirurg is vrijblijvend. U krijgt uitgebreid de gelegenheid om uw wensen kenbaar te maken en vragen te stellen. De chirurg bespreekt met u de mogelijkheden en informeert u over mogelijke complicaties en risico’s. De plastisch chirurg bekijkt tevens of een littekencorrectie bij u mogelijk is.

Gesprek met de anesthesioloog-pijnspecialist

Doorgaans vindt een littekencorrectie plaats onder lokale anesthesie. Indien voor een andere vorm van anesthesie wordt gekozen, krijgt u voorafgaand aan de operatie een gesprek met de anesthesioloog-pijnspecialist. U krijgt hierbij informatie en instructies over de voorbereiding op de operatie, medicijngebruik en nazorg.

De behandeling

Bij een littekencorrecties wordt de huid in de nabijheid van het litteken verschoven naar het litteken zelf om zo de vorm te verbeteren. Een wijd litteken kan op deze manier worden versmald. Het is goed om te weten dat er wel altijd een litteken blijft bestaan.

Na de behandeling

Na de ingreep krijgt u instructies mee voor de nazorg en wordt er een afspraak met u gemaakt voor de nacontrole. U moet er rekening mee houden, dat het nieuwe litteken enige tijd dik, rood, jeukend en zelfs pijnlijk kan zijn.

Littekencorrectie

Afspraak maken

Let op: DC Klinieken stopt eind april met het aanbieden van plastische chirurgie. Belt u met 088 0100 900 of het nog mogelijk is een afspraak in te plannen.

Voor een littekencorrectie kunt u altijd een afspraak maken. Voor het maken van een afspraak hebt u geen verwijzing nodig. U kunt ons direct bellen voor een afspraak: (088) 0100 900. Wij zijn telefonisch bereikbaar tussen 8.30 uur en 16.30 uur.

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie.

Belangrijk

  • Na de littekencorrectie krijgt u een of meerdere controles om het genezingsproces te monitoren
  • Na de littekencorrectie kan het behandelde gebied dik, rood, jeukend of pijnlijk zijn

Littekencorrectie

Wordt een littekencorrectie bij DC Klinieken vergoed?

Soms. Een littekencorrectie wordt in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar, als u in het bezit bent van een machtiging. Het ligt echter aan uw zorgverzekeraar en polis of u in aanmerking komt voor (volledige) vergoeding van deze zorg.

Zie prijslijst plastische chirurgie onder actuele tarieven als u zelf de kosten voor deze behandeling moet betalen.

Meer informatie over vergoedingen bij DC Klinieken

Hebt u nog vragen over vergoedingen van zorg binnen DC Klinieken, kijk dan op de website onder vergoedingen. Of neem contact op met de financiële administratie via het telefoonnummer (035) 692 5500 of mail naar debiteuren@dcklinieken.nl.