• Behandeling
  • Praktische informatie
  • Vergoeding

Kalknagelbehandeling

Heeft u last van verdikte, verkleurde en broze nagels? Kalknagels kunnen door de specialisten van DC Klinieken veilig en effectief behandeld worden met een nieuwe behandelmethode, nl. lasertherapie.

Wat houdt een kalknagelbehandeling in?

Kalknagels zijn nagels die in kleur, vorm en textuur verschillen van gezonde nagels. Indien deze veranderingen worden veroorzaakt door een schimmelinfectie kan de nagel behandeld worden met lasertherapie.

De laser dringt door de nagel tot onder de nagelplaat, waardoor deze de schimmel kan bereiken. De laser produceert licht met hoge energie, wat geabsorbeerd wordt door de schimmel. Het door de schimmel opgenomen licht wordt omgezet naar warmte waardoor de schimmel wordt vernietigd en/of de groei van de schimmel wordt geremd. Ook zorgt de laser voor verwarming onder de nagelplaat. Het lichaam reageert hierop met een immuun respons waardoor het lichaam de schimmel vernietigd. De laser veroorzaakt geen schade aan de omliggende huidstructuren wat behandeling veilig maakt.

Er zijn meerdere behandelingen nodig om de schimmel effectief en volledig te kunnen behandelen. De behandelkuur omvat een aantal behandelingen die om een bepaalde tijd worden herhaald. Twee to drie maanden na het afronden van de behandelkuur wordt de verbetering geëvalueerd. Aan de hand van de behaalde verbetering wordt bepaald of behandeling voldoende is geweest of dat de behandelkuur herhaald dient te worden.

Het voorkomen van herinfectie speelt een belangrijke rol in de effectiviteit van de laserbehandeling.

Verwijzing van uw (huis)arts

U kunt zowel met als zonder verwijzing van uw (huis)arts bij de huidtherapeut en laserspecialist terecht voor lasertherapie. Indien u zonder verwijzing komt zal de huidtherapeut een zogenaamde screening uitvoeren om te bepalen of consultatie met een (huis)arts gewenst is alvorens u lasertherapie kunt ondergaan.

Voor de behandeling

Voor de behandeling vindt een intake gesprek plaats met de huidtherapeut of laserspecialist dat 35,- euro* kost. Tijdens de intake wordt bepaald of u in aanmerking komt voor licht- en/of lasertherapie en wordt in overleg met u een passend behandelplan opgesteld om de huidproblemen doelgericht aan te pakken.
*Deze 35,- euro worden verrekend met de eerste behandeling.

Om er zeker van te zijn dat de veranderingen in de nagel worden veroorzaakt door een schimmel wordt nagelmateriaal afgenomen en verstuurd naar het lab voor onderzoek. Als de onderzoeksresultaten bevestigen dat een schimmel in de nagel aanwezig is wordt u voor behandeling ingepland.

Voor de behandeling moeten verdikte nagels vlak worden geslepen bij een pedicure.

De behandeling

Tijdens de behandeling moet door iedereen die in de behandelruimte aanwezig is, een speciale bril worden gedragen, om oogschade veroorzaakt door het licht uit de laser te voorkomen.

De huidtherapeut bepaalt in overleg met u welke nagels behandeld worden. Vervolgens worden, indien nodig, de nagels en omringende huid gereinigd. Vervolgens wordt de laserkop op de nagel en omliggende huid geplaatst en wordt de nagel behandeld. De laser wordt over de nagel en omliggende huid bewogen zodat de gehele nagel behandeld wordt. Hierbij kunt u warmte voelen, die niet pijnloos, maar wel te verdragen is. Het gevoel is vergelijkbaar met een klein prikje. De afzonderlijke nagels worden vervolgens steeds op dezelfde manier behandeld.

Na de behandeling worden de voeten ingesmeerd met anti-schimmel zalf ter preventie van herinfectie.

Na de behandeling

Na de behandeling kunnen de nagels gloeien en kan de huid onder en rondom de nagel rood worden ten gevolge van de warmteontwikkeling.

In de twee tot drie maanden na de afronding van de behandelkuur zal de geïnfecteerde nagel uitgroeien en wordt langzaam de gezonde nagel zichtbaar. Het geheel uitgroeien van de geïnfecteerde nagel duurt ongeveer 1 jaar.

Duur van de behandeling

De duur van een behandeling met lasertherapie is afhankelijk van het behandelgebied. Deze varieert van 30 minuten tot 45 minuten.

Er zijn meerdere behandelingen nodig om een optimaal resultaat te bereiken.

Kalknagelbehandeling

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken voor een consult met de huidtherapeut of laserspecialist. Het eerste consult kost €35,- en wordt verrekend met een vervolg consult/behandeling. U kunt zowel met als zonder verwijzing bij ons terecht. U kunt ons bellen voor een afspraak: 088 0100 900. Kijk hier voor onze telefonische bereikbaarheid.

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie. Wij verzoeken u onderstaande documenten mee te nemen naar het eerste consult;

  • Aanvraagformulier of verwijzing (indien van toepassing)
  • Verzekeringspasje
  • Identiteitsbewijs
  • Actueel Medicatie Overzicht (indien van toepassing)
  • Eventueel uitslagen van onderzoeken met betrekking tot de kalknagels

Na de afspraak

Na de kalknagelbehandeling met lasertherapie zijn de volgende adviezen van belang:

  • Volg alle besproken preventieve maatregelen en adviezen op om herinfectie te voorkomen
  • Gebruik consequent de geadviseerde producten om herinfectie te voorkomen

 

 

Kalknagelbehandeling

Worden kalknagelbehandelingen bij DC Klinieken vergoed?

Over het algemeen worden kalknagelbehandelingen met lasertherapie niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Indien u wilt weten of u voor een vergoeding in aanmerking komt of specifieke informatie wenst over uw vergoeding dient u contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

De tarieven kunt u terugvinden in de prijslijst laserbehandelingen onder overzicht tarieven.

Meer informatie over vergoedingen bij DC Klinieken

Hebt u nog vragen over vergoedingen van zorg binnen DC Klinieken, kijk dan bij vergoedingen of neemt u dan contact op met de huidtherapeut via telefoonnummer (071) 560 55 20 (Voorschoten), (020) 573 0310 (Oud Zuid) of mail naar huidtherapie@dcklinieken.nl.