• Behandeling
  • Praktische informatie
  • Vergoeding

SOA poli

Bij DC Klinieken Lairesse kunt u zich laten testen op seksueel overdraagbare aandoeningen, vaak soa’s genoemd.
Bij ons kunt u anoniem laten testen of u mogelijk een geslachtsziekte hebt. Iedereen die dat wil kan bij ons terecht voor een soa consult.

Er is geen wachttijd, wel is een afspraak nodig om voldoende tijd te hebben en de kwaliteit te garanderen. Het soa onderzoek wordt uitgevoerd door de verpleegkundigen/ verpleegkundig specialist en de doktersassistenten. Uiteraard vindt soa zorg plaats conform de geldende standaarden.

Wij nemen de tijd voor elke patiënt en bekijken in overleg met u naar welke testen nodig zijn, afhankelijke van de vraag en de eventuele klachten.

Soa zorg bij DC Klinieken valt onder de onverzekerde zorg. Dit wil zeggen dat het consult en de onderzoeken voor eigen rekening zijn.

Ons team

Het ervaren team bestaat uit:

 

 

SOA poli

Anoniem

Anoniem testen betekent dat u vrij bent om naam en geboortedatum op te geven en dat u onder deze gegevens geregistreerd wordt.

Er vindt geen check plaats aan de hand van BSN-nummer.

Delen van gegevens aan derden vindt alleen plaats via u. Er is geen rechtstreeks contact met huisarts of andere specialist. Wel is voor goede medische zorg dossiervorming noodzakelijk.

Voor het onderzoek

De zorg wordt op maat gegeven, in het consult wordt bepaald welke testen gedaan worden, afhankelijk van klachten. Wanneer nodig wordt lichamelijk onderzoek verricht.

Onderzoek

Het onderzoek kan bestaan uit een hiv-test en/of een test op chlamydia, gonorroe, syfilis, hepatitis A/B/C.

Na het onderzoek

Na de testen krijgt u uitleg over de wijze waarop de uitslagen worden gecommuniceerd en wordt samen overeen gekomen op welke wijze dat zal plaatsvinden, per telefoon of email. Wanneer gewenst of geïndiceerd wordt een  vervolgafspraak gepland

Uitslag

De communicatie over de uitslagen vindt plaats op de wijze die u bent overeengekomen.

Behandeling

Wanneer nodig zal een recept uitgeschreven worden en een behandeling gegeven worden. Dit wordt apart in rekening gebracht en een factuur voor opgemaakt. Als u anoniem wil blijven kan de receptuur contant afgerekend worden bij de apotheek.

Hepatitis A/B vaccinatie

Bij bepaalde personen wordt vaccinatie geadviseerd. Dit wordt in het consult toegelicht. Wij kunnen de vaccinaties aanbieden op locatie.

SOA poli

Kosten

Kosten zijn afhankelijk van de bepalingen die ingezet worden.

Het minimum bedrag is € 25,- (alleen de hiv-sneltest).

Soa testen zijn per bepaling € 30,-

Bij een uitgebreid consult kan het bedrag oplopen tot ongeveer € 150,- maximaal.

Voor administratie en counseling wordt € 25 ,- in rekening gebracht.

Betaling

Afhankelijk van de testen die gedaan worden wordt de prijs berekend. Bij het eerste consult wordt het afgesproken bedrag gepind of contant betaald en wordt er een factuur opgemaakt.