aA
088 0100 900
Pagina voorlezen

Het coronavirus

Het coronavirus: wat kunt u als patiënt van DC Klinieken verwachten?

 

We begrijpen dat het coronavirus leidt tot veel zorgen en vragen. Een aantal van uw vragen gaan misschien wel over de zorg van DC Klinieken. Kan ik een afspraak maken? Wanneer mag ik wel of niet komen?

 

Graag beantwoorden wij zo veel mogelijk van die vragen in de veelgestelde vragen hieronder. Het is belangrijk te benadrukken dat al onze vestigingen gewoon open zijn. Wel hebben we overal maatregelen genomen vanwege het coronavirus. Dit hebben we gedaan om u veilig en verantwoord welkom te kunnen heten en de zorg te kunnen bieden die u van ons gewend bent.

 

Daarnaast is het goed om te weten dat wij altijd de richtlijnen van het RIVM volgen. Voor up-to-date informatie over het coronavirus en de maatregelen in Nederland kunt u het beste de website van het RIVM bezoeken.

Aangepaste huisregels centra

 

Door het uitbreken van het virus, houden we (nog) meer rekening met elkaar en zijn we bewuster van onze omgeving in verband met mogelijk besmettingsgevaar. Om de veiligheid van zowel u als onze medewerkers te verbeteren, hebben wij een aantal aangepaste huisregels opgesteld. Deze kunt u inzien via onderstaande knop.

Uitleg Coronavirus bij DC Klinieken

Deze video geeft u meer uitleg over de regels en aanpak binnen onze centra. Heeft u toch vragen naar aanleiding van deze video? Neem dan contact op met het Service- en Informatiecentrum op 088 0100 900.

Veelgestelde vragen

 • Ik ben door mijn huisarts naar DC Klinieken verwezen. Kan ik (weer) een afspraak maken?

  Zeker. Als uw huisarts bepaalt dat u onze zorg nodig hebt, verlenen wij die. U kunt een afspraak maken via ons Service- en Informatiecentrum. Het telefoonnummer is 088 0100 900. Uw eerste afspraak vindt bijna altijd telefonisch of via videobellen plaats.

  Was deze informatie nuttig?

  Ja(37) Nee(1)
 • De specialist van DC Klinieken wil mij na de telefonische afspraak toch op een vestiging zien. Kan die afspraak doorgaan?

  Ja, deze afspraak kan gewoon doorgaan als u tenminste niet ziek of verkouden bent. Bij het maken van de afspraak en bij binnenkomst in de kliniek nemen we een aantal vragen met u door (een zogeheten triage). Zo kunnen we zien of u klachten heeft, zoals hoesten, koorts en kortademigheid. Is dat het geval, dan kunt u niet bij ons terecht. We verzetten dan samen met u de afspraak.

  Was deze informatie nuttig?

  Ja(21) Nee(1)
 • Hoe weet ik dat mijn eventuele bezoek aan DC Klinieken veilig is? Hoe zit het met het risico op besmetting?

  We doen er alles aan om het besmettingsgevaar te verkleinen. Zo vervangen we veel fysieke consulten door telefonische. Ook nemen onze eigen specialisten en medewerkers zelf alle hygiënemaatregelen zoals die door het RIVM zijn voorgeschreven.

  Dit verwachten we ook van u. Als u bij ons komt voor een afspraak, vragen we u dan ook uw handen te desinfecteren. Daarvoor hebben we desinfecterende middelen in elke vestiging.

  Verder plannen we onze afspraken anders dan anders. Zo ruimen we extra tijd in tussen twee verschillende afspraken. Ten slotte hebben we onze wachtkamers opnieuw ingericht, zodat er altijd in elk geval anderhalve meter ruimte tussen twee stoelen is.

  Op deze manier kunnen we u veilig en verantwoord welkom heten!
   

  Was deze informatie nuttig?

  Ja(29) Nee(0)
 • Mag ik iemand meenemen naar een afspraak bij DC Klinieken?

  Liever niet. Als het toch noodzakelijk is – en daar kunnen verschillende redenen voor zijn – dan vragen wij u om slechts één begeleider mee te nemen en geen kinderen. Wij verzoeken uw begeleider vriendelijk om tijdens uw afspraak niet in de wachtkamer plaats te nemen, maar bijvoorbeeld buiten of in de auto.

  Was deze informatie nuttig?

  Ja(56) Nee(3)
 • Mijn vraag over hoe jullie omgaan met het coronavirus is hierboven niet beantwoord. Wat nu?

  Ons Service- en Informatiecentrum staat graag voor u klaar om uw specifieke vragen te beantwoorden. U kunt de medewerkers bereiken via 088 0100 900. Dat kan op deze dagen en tijden:

  maandag 08.00 – 20.00 uur
  dinsdag 08.00 – 20.00 uur
  woensdag 08.00 – 20.00 uur
  donderdag 08.00 – 20.00 uur
  vrijdag 08.00 – 18.00 uur
  zaterdag 09.00 – 13.00 uur

  Was deze informatie nuttig?

  Ja(19) Nee(0)

Contact

 

Heeft u nog vragen naar aanleiding van uw afspraak en/of deze pagina? Wij helpen u graag! Neem contact op met ons Service- en Informatiecentrum op

 

 

Deze afdeling is telefonisch bereikbaar op

 

Dag Van Tot
Maandag 8:00 uur 20:00 uur
Dinsdag 8:00 uur 20:00 uur
Woensdag 8:00 uur 20:00 uur
Donderdag 8:00 uur 20:00 uur
Vrijdag 8:00 uur 18:00 uur
Zaterdag 9:00 uur 13:00 uur
Zondag Gesloten Gesloten
Terug naar top arrow_upward
close