DC Klinieken Lairesse biedt uitkomst bij voet- en enkelklachten

Publicatiedatum:

“We bieden goede, specialistische zorg met korte wachttijden aan orthopedie-patiënten uit Amsterdam”

DC Klinieken Lairesse biedt uitkomst voor Amsterdammers met voet- en enkelklachten. Orthopeed Bernard Schutte en zijn collega’s helpen u snel en graag. En dankzij een samenwerking met het Spaarne Gasthuis kunnen ook patiënten met complexere voet- en enkelaandoeningen worden geholpen.

Wie wel eens voet- of enkelklachten heeft gehad, bijvoorbeeld na een ongeluk of door een sportblessure, weet het: dergelijke klachten kunnen enorme impact hebben op je dagelijkse leven. Mede om die reden vindt orthopedisch chirurg Bernard Schutte zijn vakgebied zo interessant. “Bij voet- en enkelchirurgie komt heel veel kijken, het gaat om zo’n complex deel van iemands lichaam. De voet en de enkel bestaan uit verschillende gewrichten, die elk weer op een andere manier worden aangestuurd. Letsel daaraan kan dan ook grote gevolgen hebben.” Naast traumatologie en protheses van heup en knie is voet- en enkelchirurgie het specialisme van Schutte, die zijn opleiding tot orthopeed in Nijmegen en Schotland heeft gevolgd.

Bij DC Klinieken Lairesse kunnen patiënten met klachten aan voet of enkel terecht bij Schutte of een van zijn collega’s. Volgens hem zijn veel van die klachten goed te verhelpen, al benadrukt hij dat het even kan duren. “Ik zie best veel patiënten met hoge verwachtingen. Maar veel voet- en enkelproblemen gaan gepaard met langdurige zwelling en pijn en dat kan dan tegenvallen. Behandeling is vaak prima mogelijk, maar heeft meestal tijd nodig.”

DC Klinieken Lairesse en het Spaarne Gasthuis
Behalve het stellen van diagnoses, voert Schutte bij DC Klinieken Lairesse ook operaties uit. “Dat gaat dan om operaties die in dagbehandeling kunnen worden uitgevoerd. Voorbeelden hiervan zijn voorvoet- en peesoperaties.” Voor uitgebreidere operaties, zoals achtervoetcorrecties, verwijst Schutte door naar het Spaarne Gasthuis, waar hij ook werkzaam is. Deze samenwerking tussen DC Klinieken en het Spaarne Gasthuis biedt in Schuttes ogen diverse voordelen voor een patiënt: “Bij DC Klinieken Lairesse kan een patiënt snel terecht, de wachtlijsten zijn er kort. Orthopedie-patiënten uit Amsterdam krijgen dus in korte tijd toegang tot goede, specialistische zorg. Als na beoordeling van de klachten blijkt dat het probleem van de patiënt complex is, dan kunnen we zorgen voor goede verdere behandeling in het ziekenhuis. Op die manier kunnen we iedereen helpen.”