aA
Pagina voorlezen
Contact & FAQ
Nieuws6 januari 2021

Wat krijgt u nu wél en niet vergoed bij DC Klinieken?

Het is een terechte vraag. Iemand wil graag behandeld worden bij DC Klinieken, maar krijgt hij die behandeling eigenlijk wel vergoed?

 

Veel mensen associëren DC Klinieken met particuliere zorg. Ze denken dan dat onze zorg niet vergoed wordt door hun verzekeraar. Dat is een vervelend en groot misverstand. DC Klinieken is een zogeheten Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC) dat contracten heeft met alle zorgverzekeraars.

En wat betekent dat voor een patiënt?

Dat vrijwel alle zorg uit de basisverzekering volledig vergoed wordt. Dit houdt in dat bijna 100 procent van de zorg gewoon wordt vergoed.

 

Alleen met verzekeraar Menzis hebben we geen afspraken kunnen maken voor de vergoeding van onze pijnzorg. Daarom treft DC Klinieken voor patiënten die bij Menzis verzekerd zijn een zogenaamde coulance-regeling. Waardoor ook deze patiënten hun zorg niet zelf hoeven te betalen.

Zijn er dan nog kleine lettertjes?

Nee, er zijn geen kleine lettertjes, maar het is wel belangrijk om te onthouden dat de zorg pas wordt vergoed als de patiënt een verwijzing heeft van de huisarts of een specialist. En uiteraard geldt ook het eigen risico.

Hoe zit het met het eigen risico?

Iedere patiënt heeft bij het afsluiten van zijn of haar zorgverzekering kunnen kiezen hoe hoog het eigen risico is. Het eigen risico is het bedrag aan zorgkosten dat je zelf moet betalen. Iemands eigen risico ligt in 2021 ergens tussen de 385 euro en 885 euro.

Worden behandelingen die niet in de basisverzekering zitten ook vergoed?

Dat hangt helemaal af van iemands eventuele aanvullende verzekering. Overigens gaat dit maar om een heel klein deel van de zorg van DC Klinieken. Veruit het grootste gedeelte van de zorg die wij aanbieden valt binnen de basisverzekering, en zoals gezegd: die zorg wordt gewoon volledig vergoed.

Terug naar boven arrow_upward