aA
Pagina voorlezen
Contact & FAQ
Blog24 januari 2022

Physician Assistant Elien over werken bij DC Klinieken

Te weinig zorgspecialisten? Dan leiden we ze toch gewoon zelf op! Elien van Oudheusden volgt een master tot Physician Assistant (PA). Dat betekent leren in de schoolbanken en tegelijkertijd in deeltijd werken bij DC Klinieken. “Het is nog veel leuker dan ik verwachtte.”

 

Elien: “Ik wil leren en in mijzelf blijven investeren. Dat is de reden waarom ik deze opleiding ben gaan volgen. Ik heb eerder als verpleegkundige gewerkt, maar ik was echt op zoek naar een manier om meer inhoudelijke kennis op te doen. Waarom allergologie? Noem het persoonlijke affiniteit, want ik heb zelf een aantal allergieën. Ik weet daardoor wat het voor iemand betekent. Hoe vervelend het kan zijn.”

Zelfstandig
“Het mes snijdt aan twee kanten: DC bekostigt mijn opleiding en krijgt daar iemand voor terug die zelfstandig een poliklinisch spreekuur kan draaien. PA is een functie waarbij gedeeltelijk medische taken van een specialist kunnen worden overgenomen, waardoor de wachttijden kort blijven. In een tijd waarin er een tekort is aan medisch specialisten, zou deze functiedifferentiatie best weleens de oplossing kunnen zijn.”

 

“Ik ben de eerste PA in opleiding die bij DC Klinieken aan de slag is gegaan. In dat opzicht was het even zoeken naar de juiste functieomschrijving en arbeidsvoorwaarden. Ik werk drie dagen in de week bij DC Klinieken Groningen en ga één dag per week naar school. Die combinatie bevalt erg goed. Bij de invulling ben ik betrokken geweest, dat was erg prettig. En ook nu nog kan ik met vragen en opmerkingen terecht bij mijn manager en HR-afdeling. Deze nieuwe manier van werken wordt erg serieus genomen.”

Raad en daad

“Het werk is nog leuker dan ik verwachtte. Ik krijg nu al veel verantwoordelijkheid en zie zelfstandig patiënten. Uiteraard krijg ik daarbij begeleiding en sta onder supervisie van de allergoloog, maar de kennis die ik opdoe kan ik direct toepassen in de praktijk. Collega’s staan mij bij met raad en daad, door mij bijvoorbeeld attent te maken op interessante artikelen over het vak. Ik voel me echt onderdeel van het team. Dat komt ook door de kleinschaligheid van onze vestiging. Iedereen kent elkaar en de lijnen zijn kort.”

 

“Er is persoonlijke aandacht voor elkaar én de patiënt. Dat spreekt mij aan. Alles is erop gericht om een patiënt zo snel mogelijk duidelijkheid te geven. Dat gebeurt door het bieden van kwaliteit en hard werken. Waarbij rekening wordt gehouden dat de werklast niet té hoog wordt. De balans tussen werk en privé moet goed zijn. Het klinkt misschien een beetje als een cliché, maar ik heb het gevoel dat ik in een warm bad ben terechtgekomen.”

Terug naar boven